• Beste bezoeker,

Let op bij inschrijving: Controleer te allen tijde je spammap! Je moet namelijk een e-mail ontvangen om jouw inschrijving te bevestigen.

Wij jij je inschrijven bij LuRoFoto? Dan is onderstaande belangrijk om te weten:

1. Je staat open voor verbeteringen in je werk en bent bereid anderen bij hun foto's verbetertips te geven indien nodig.
    Je bent niet snel op je teentjes getrapt wanneer jouw foto niet alleen maar mooi en prachtig gevonden wordt. Je komt hier immers om nóg beter te worden en nóg anders naar je eigen (én andermans) werk te gaan kijken.
    Je wordt daarbij geholpen door de medefotografen en jij helpt hen ook in hún groei!
    Wil je alleen maar jouw foto('s) etaleren en niet deelnemen aan een actieve interactie of hoop je alleen maar 20-30 lovende reacties onder al je foto's te lezen, dan past LuRoFoto waarschijnlijk niet bij jou.
    2. Je bezit en bent bekend met een fototoestel (spiegelreflex/systeem/brug/pocket) en weet de instellingen te vinden en je bent op de hoogte van wat instellingen kunnen teweegbrengen in je foto's.
    3. Je bent bekend met de werking van fotobewerkingsprogramma's en je bezit en gebruikt tenminste één programma.
    Voor optimale weergave van jouw foto's op ons platform ben je (zo nodig en bij voorkeur) bereid BDSizer (voor Windows, kosteloos) of IDSizer (voor MAC, klein éénmalig aankoopbedrag) in te zetten. (geen must)
    4. Je hebt een PC/MAC desktop of laptop tot je beschikking. Dit vanwege het op juistheid kunnen beoordelen van foto's en de bewerkings/comprimeerprogramma's die op een tablet en smartphone niet voldoende zijn.
    5. Je voldoet aan bovengenoemde criteria en je gaat akkoord met A L L E voorwaarden en belooft deze te respecteren.
  • Vergeet niet rondom elke upload op de Galerij minimaal drie andere foto's te beoordelen! Meer mag altijd!
    Het beoordelen van foto's is op LuRoFoto vanzelfsprekend. Telkens hiervoor bedanken is niet nodig!
Foto van de Week 48-2021 Foto van het 3e kwartaal 2021 Winnaar Wedstrijd 30-2021Voltooide Opdrachtfoto 29-2021

BBCodes

• [B], [I], [U], [S] - Vetgedrukt, cursief, onderstreept en doorgehaald

Maakt de tekst tussen de tags vetgedrukt (Bold), cursief (Italic), onderstreept (Underlined), of doorgehaald (Struck-through).
    Voorbeeld:
    Dit is [B]vetgedrukte[/B] tekst.
    Dit is [I]cursieve[/I] tekst.
    Dit is [U]onderstreepte[/U] tekst.
    Dit is [S]doorgehaalde[/S] tekst.
    Output:
    Dit is vetgedrukte tekst.
    Dit is cursieve tekst.
    Dit is onderstreepte tekst.
    Dit is doorgehaalde tekst.
  • [COLOR=kleur], [FONT=naam], [SIZE=size] - Tekst kleur, font en grootte

Verandert de kleur, het lettertype, of de grootte van de tekst tussen de tags.
    Voorbeeld:
    Dit is [COLOR=red]rode[/COLOR] en [COLOR=#0000cc]blauwe[/COLOR] tekst.
    Dit is [FONT=Courier New]Courier New[/FONT] tekst.
    Dit is [SIZE=1]kleine[/SIZE] en [SIZE=7]grote[/SIZE] tekst.
    Output:
    Dit is rode en blauwe tekst.
    Dit is Courier New tekst.
    Dit is kleine en grote tekst.
  • [URL], [EMAIL] - Koppeling

Maakt een koppeling door gebruik te maken van de tekst tussen de tags als doel.
    Voorbeeld:
    [URL]http://www.voorbeeld.com[/URL]
    [EMAIL]voorbeeld@voorbeeld.com[/EMAIL]
    Output:
  • [URL=koppeling], [EMAIL=adres] - Koppeling (Geavanceerd)

Maakt een koppeling van de tekst tussen de tags naar de gespecificeerde webpagina of e-mailadres.
    Voorbeeld:
    [URL=http://www.voorbeeld.com]Ga na voorbeeld.com[/URL]
    [EMAIL=voorbeeld@voorbeeld.com]E-mail mij[/EMAIL]
    Output:
  • [USER=ID] - Koppeling naar profielen

Koppeling naar het profiel van een gebruiker. Dit wordt over het algemeen automatisch ingevoegd bij het taggen van een gebruiker.
    Voorbeeld:
    [USER = 1]Gebruikersnaam[/ USER]
    Output:
    [USER = 1]Gebruikersnaam[/ USER]
  • [IMG] - Afbeelding

Vertoon een afbeelding door gebruik te maken van een URL tussen de tags.
    Voorbeeld:
    [IMG]https://lurofoto.eu/data/assets/logo/logo300.png[/IMG]
    Output:
  • [MEDIA=site] - Ingesloten media

Embed media van goedgekeurde websites in je bericht. Het is aanbevolen dat je gebruik maakt van de media-knop in de werkbalk van de editor.
    Goedgekeurde sites: PostImage, Imgur, TikTok, YouTube
    Voorbeeld:
    [MEDIA=youtube]kQ0Eo1UccEE[/MEDIA]
    Output:
    Een embedded YouTube speler zou hier verschijnen.
  • [LIST] - Lijsten

Toont een lijst met opsommingstekens of nummers.
    Voorbeeld:
    [LIST]
    [*]Opsommingsteken 1
    [*]Opsommingsteken 2
    [/LIST]
    [LIST=1]
    [*]Nummer 1
    [*]Nummer 2
    [/LIST]
    Output:
    • Opsommingsteken 1
    • Opsommingsteken 2
    1. Nummer 1
    2. Nummer 2
  • [LEFT], [CENTER], [RIGHT] - Tekstuitlijning

Verandert de uitlijning van de tekst tussen de tags.
    Voorbeeld:
    [LEFT]Links uitgelijnd[/LEFT]
    [CENTER]Gecentreerd[/CENTER]
    [RIGHT]Rechts uitgelijnd[/RIGHT]
    Output:
    Links uitgelijnd​
    Gecentreerd​
    Rechts uitgelijnd​
  • [QUOTE] - Geciteerde tekst

Geeft tekst weer die geciteerd werd uit een andere bron. Je mag ook de naam van de bron toevoegen.
    Voorbeeld:
    [QUOTE]Geciteerde tekst[/QUOTE]
    [QUOTE=Een persoon]Iets wat werd gezegd[/QUOTE]
    Output:
    Geciteerde tekst
    Een persoon zei:
    Iets wat werd gezegd
  • [SPOILER] - Tekst met spoilers

Verbergt tekst welke spoilers kan bevatten, zodat erop geklikt moet worden door de lezer om het te bekijken.
    Voorbeeld:
    [SPOILER]Eenvoudige spoiler[/SPOILER]
    [SPOILER=Spoiler Titel]Spoiler met een titel[/SPOILER]
    Output:
    Eenvoudige spoiler
    Spoiler met een titel
  • [ISPOILER] - Inline tekst met spoilers

Hiermee kun je tekst inline weergeven tussen normale inhoud die tekst verbergt die mogelijk spoilers bevat en waarop de kijker moet klikken om hem te kunnen zien.
    Voorbeeld:
    Je moet op het volgende [ISPOILER]woord[/ISPOILER] klikken om de inhoud te bekijken.
    Output:
    Je moet op het volgende woord klikken om de inhoud te bekijken.
  • [CODE] - Programmeertaal vertoning

Toont tekst in één van de verschillende programmeertalen, waarbij de syntaxis waar mogelijk gemarkeerd wordt.
    Voorbeeld:
    Algemene code:
    [CODE]General
    code[/CODE]

Uitgebreide code:
    [CODE=rich][COLOR=red]Rich[/COLOR]
    code[/CODE]

PHP code:
    [CODE=php]echo $hello . ' world';[/CODE]

JS code:
    [CODE=javascript]var hello = 'world';[/CODE]
    Output:
    Algemene code:
    Code:
    General
    code

Uitgebreide code:
    Uitgebreid (BBCode):
    Rich
    code

PHP code:
    PHP:
    echo $hello . ' world';

JS code:
    JavaScript:
    var hello = 'world';
  • [ICODE] - Inline programmeercode weergave

Hiermee kun je code inline weergeven bij normale berichtinhoud. Syntaxis wordt niet gemarkeerd.
    Voorbeeld:
    Inline codeblokken [ICODE] zijn een handige manier[/ICODE] voor het inline weergeven van code.
    Output:
    Inline codeblokken zijn een handige manier voor het inline weergeven van code.
  • [INDENT] - Tekstinsprong

Laten inspringen van tekst tussen tags. Gebruik tags binnen tags voor een grotere tekstinsprong.
    Voorbeeld:
    Gewone tekst
    [INDENT]Ingesprongen tekst[/INDENT]
    [INDENT=2]Meer ingesprongen[/INDENT]
    Output:
    Gewone tekst
    Ingesprongen tekst​
    Meer ingesprongen​
  • [TABLE] - Tabellen

Speciale opmaak om tabellen in jouw inhoud weer te geven.
    Voorbeeld:
    [TABLE]
    [TR]
    [TH]Kop 1[/TH]
    [TH]Kop 2[/TH]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]Inhoud 1[/TD]
    [TD]Inhoud 2[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    Output:
    Kop 1Kop 2
    Inhoud 1Inhoud 2
  • [HEADING=level] - Kop niveau 1 tot 3

Markeert tekst als een kop tekst.
    Voorbeeld:
    [HEADING=1]Hoofdkop[/HEADING]
    Deze tekst komt onder een hoofdkop, die wordt gebruikt om de primaire secties van een artikel te scheiden.

[HEADING=2]Kleine kop[/HEADING]
    Als je de primaire secties van een artikel moet onderverdelen, gebruik dan een kleine kop van niveau 2.

[HEADING=3]Onderverdeling[/HEADING]
    Als je een extra onderverdeling nodig hebt, kun je naar niveau 3 gaan.
    Output:

Hoofdkop​

Deze tekst komt onder een hoofdkop, die wordt gebruikt om de primaire secties van een artikel te scheiden.

Kleine kop​

Als je de primaire secties van een artikel moet onderverdelen, gebruik dan een kleine kop van niveau 2.

Onderverdeling​

Als je een extra onderverdeling nodig hebt, kun je naar niveau 3 gaan.
  • [PLAIN] - Gewone tekst

BBCode vertaling uitschakelen voor de tekst tussen de tags.
    Voorbeeld:
    [PLAIN]Dit is geen [B]vetgedrukte[/B] tekst.[/PLAIN]
    Output:
    Dit is geen [B]vetgedrukte[/B] tekst.
  • [ATTACH] - Bijlage invoegen

Voegt een bijlage toe op het gespecificeerde punt. Indien de bijlage een afbeelding is, zal er een miniatuur-versie of afbeelding op volledige grootte ingevoegd worden. Dit zal gewoonlijk ingevoegd worden door te klikken op de gepaste knop.
    Voorbeeld:
    Miniatuur: [ATTACH]123[/ATTACH]
    Volledige grootte: [ATTACH=full]123[/ATTACH]
    Output:
    De inhoud van de bijlagen zou hier verschijnen.
  • [GALLERY=option] - Galerij insluiten

BB code voor het tonen van galerijfoto's en albums
    Voorbeeld:
    [GALLERY=media, X]Galeri BBCode[/GALLERY]
    Output:
    [GALLERY=media, X]Galeri BBCode[/GALLERY]
Bovenaan