Foto's uploaden, hoe doe ik dat?

Wat je moet doen om een foto te uploaden:

1. Zoek de foto die je wilt uploaden, bewerk hem (eventueel) en comprimeer hem (eventueel) naar 1280 pixels op de langste zijde en 1 MB voor een BasisAccount of 1860 pixels op de langste zijde en 2 MB. NB: een foto moet minimaal 1000 pixels op de langste zijde hebben, in de wedstrijd minimaal 1024 pixels op de langste zijde, beide exclusief evt kader.

2. Zoek dan op de site (aan de linkerkant van de G A L E R I J) de categorie op, waar de foto volgens jou in hoort te staan en selecteer deze.

3. Klik op de button: Upload een foto

4. Klik op: Upload bestand je komt dan in je mappenbestanden uit en zoek daar de foto op die je wilt uploaden.

5. Klik de foto van jouw keuze aan

6. Verander de bestandsnaam in een sprekende, titel (dus verwijder sowieso de extensie (.jpg, .jpeg enz) die past bij de foto en zet er een sterretje (*)  achter wanneer je akkoord bent dat jouw foto tot Foto van de Week gekozen mag worden.

7. Vertel eventueel iets over de foto, bijvoorbeeld hoe hij tot stand is gekomen,  in de beschrijving

8. Geef aan in het veld: 'Locatie en datum Foto:' waar en wanneer de foto genomen is

9. In Toegepaste nabewerking geef je (globaal) aan wát je gedaan hebt in de nabewerking en waarmee  (we hebben daar geen geheimen over en het is leerzaam voor anderen)

10. Alleen als je het goed vindt dat medefotografen jouw foto aanpassen hetzij via het forum, hetzij via Imgur of PostImage, klik dan één of beide vakjes op Ja. Vind je het niet goed dan vink je niets aan.

11. Akkoord Foto van de Week: Ben je akkoord dat jouw foto gekozen mag worden tot Foto van de Week, vink dan Ja aan en plaats een sterretje (*) achter de titel van de foto. Ben je niet akkoord dan vink je niets aan. NB: Bij de wedstrijd|opdrachtfoto is een * niet toegestaan omdat de foto niet gekozen kan worden voor de FvdW.

12. Vul trefwoorden in die betrekking hebben op jouw foto

13. Klik  midden onderin op de knop Opslaan. Jouw foto is dan geplaatst.
* Wil je foto alsnog niet plaatsen, klik dan rechts onderin op de knop: Verwijderen

* Let op! Foto's met een ©BDSizer of ©IDSizer copyright worden verwijderd omdat daarmee aangegeven wordt dat je niet de rechtmatige fotograaf van de betreffende foto bent.

 

Artikel details

Artikel ID:
11
Categorie:
Datum toegevoegd:
20-12-2020 11:43:41
Aantal bekeken:
129
Beoordeling (Stemmen):
(0)

Gerelateerde artikelen