Werkwijze website

Helemaal bovenin beginnen we met de zogeheten Header. Daarin begint links het logo van LuRoFoto met in het midden de slogan die omvat waar LuRoFoto voor staat.
Rechts is dan jouw fotootje te zien met jouw gebruikersnaam, gevolgd door een envelopje, een belletje, een aanpassingsknop en een loepje.
Daaronder bevindt zich de navigatiebalk. Van links naar rechts: de Startknop, Agenda, Forum, Galerij, Beoordeelde foto's, Fotografen, GoudAccount en Nieuw!
Tijdens de feestdagen zit daar ergens tussenin de knop voor de kerst- en nieuwjaarskaarten.

Al deze knoppen gaan we hieronder verder toelichten.

Het logo is aanklikbaar en brengt je direct naar de Galerij.

Je pasfoto: Als je daar met je muisaanwijzer op gaat staan, komt jouw gebruikersnaam tevoorschijn. Wanneer je erop klikt, ontvouwt zich een keuzemenu.
Boven je pasfoto staat: Mijn profiel en daarnaast Favorieten
Onder de lijnen zie je een aantal opties. Deze zijn aanklikbaar. Klik er eens op. Je komt dan in je profiel terecht waar je allerlei aanpassingen kan doen.

Favorieten bewaart de foto's die je favoriet hebt gemaakt. Een handig overzicht. Daar kun je ook een favoriet gemaakte foto verwijderen. Daarvoor klik je in het uitvalmenu rechts op de knop waar een 8hoekje in staat en een pijltje naar beneden wijst.
Klik HIER om te zien hoe je in je eigen tijdlijn kunt komen
Klik HIER om te zien wat je kan aanpassen in de Account details
Klik HIER om te zien wat je in privacymodule kan aanpassen
Klik HIER om te zien wat je zoal in de Voorkeuren kunt aanpassen

Het envelopje: Toont privéconversaties (PB) die nog niet bekeken zijn. Verder kun je nog in het onderste balke van het uitvalmenuutje, Toon alles, selecteren waardoor je al je priveconversaties te zien krijgt of een nieuwe privéconversatie starten. 
Het belletje: Toont een melding wanneer iemand jou aanspreekt in een reactieveld, wanneer iemand jouw bijdrage of reactie in het forum leuk vindt en wanneer iemand jou citeert.
De aanpassingsknop: Hiermee kun je wat spelen met de lay out van de site. De sidebar van het Forum kan je bijv. naar rechts of naar links verplaatsen. Ook kan je daar een kleur voor de titelbalken selecteren.
Het loepje: Spreekt voor zich. Je kunt hier gericht zoeken.

De navigatiebalk:
De knop Info|hulp > Heeft links een huisje en rechts een pijltje naar beneden.

Klik op de knop, dan kom je rechtstreeks in de GALERIJ terecht.
Klik je op het pijltje, dan opent zich een uitvalmenu waarin een paar belangrijke onderdelen van de site staan benoemd. Allen zijn aanklikbaar.
Ticket voor hulp indienen: Kom je ergens niet uit, loop je vast in het gebruik van de site of kan je iets niet vinden, klik dan hierop en je wordt doorgestuurd naar ons ticketsysteem.
Kennisbank: Daarin staat veel informatie over de site en over fotografie. Ook allerlei voorwaarden en handige tips zijn daar te vinden. Goed om daar eens op onderzoek uit te gaan.
Werkwijze website verwijst naar dit artikel

Foto's comprimeren: Op LuRoFoto worden niet al te grote bestanden verkleind tot de toegestane afmetingen en bestandsgrootte, aangepast aan het account dat je hebt.
De kwaliteit van je foto kan hierdoor achteruit gaan en soms is je foto toch te groot.
Voor het comprimeren hebben wij dan een oplossing waarmee je de foto's A. op de juiste afmetingen en bestandsgrootte kan comprimeren en B. de oorspronkelijke kwaliteit van de foto optimaal behouden blijft.
Foto in reactieveld galerij plaatsen: Helaas is er in de galerij geen optie om direct een foto in het reactieveld te plaatsen. Dit kan wel via Tinypic, PostImage en Imgur maar daarmee staat de foto niet op de site en dat is niet altijd wenselijk. Daarom hebben we voor een iets omslachtiger manier gekozen die wel doeltreffend is en de foto op de site houdt. Eenmaal de slag te pakken, gaat het als vanzelf. De uitleg is zowel voor Windows als voor MAC beschikbaar. Foto's dienen hiervoor wel gecomprimeerd te worden.
GoudAccount: De verschillen in autorisaties tussen een BasisAccount en een GoudAccount worden hier uitgelegd en als je besluit een GoudAccount te nemen, kun je dat gelijk via deze uitleg regelen.
Beheer en Moderatoren: Wie het beheer en de moderatoren zijn, kun je zien wanneer je dit aanklikt.
LuRoYoutube: Het Youtubekanaal van LuRoFoto waar de compilaties en instructiefilmpjes te vinden zijn. 

De knop Agenda is direct aanklikbaar maar heeft daarnaast ook een pijltje naar beneden.
Agenda: Je komt in een kalender terecht. Daarin kan je zelf een evenement invoeren en medefotografen kunnen zich voor dat evenement aanmelden. Ook kun je daar feestdagen zien en verjaardagen van medefotografen.
Het pijltje naast Agenda brengt je naar een gedetailleerder overzicht: Maandoverzicht, Weekoverzicht, Geplande activiteiten en het Archief.
Ook de geplande LuRoDagen zullen in de Agenda vermeld worden.

F O R U M: De knop is direct aanklikbaar en brengt je naar het Forum. Het pijltje rechts ervan geeft een uitvalmenu waarop je kunt selecteren als je gerichter wilt zoeken. Alles spreekt voor zich.

G A L E R I J: Direct aanklikbaar en brengt je rechtstreeks naar het foto-overzicht. Het pijltje rechts ontvouwt, na erop geklikt te hebben een uitvalmenu met diverse mogelijkheden. Ook deze spreken allemaal voor zich.

Beoordelingen enz: Klik op deze knop en je krijgt een overzicht van recent beoordeelde foto's, voorzien van de beoordeling zelf of een fragment daarvan. Daarnaast is er een overzichtje van de meest recent geplaatste foto's en bijdragen in het forum. Helemaal onderaan de pagina kun je meer overzichten oproepen. Alle bijdragen zijn aanklikbaar zodat je vanzelf naar de beoordeling, foto of forumbijdrage van jouw keuze wordt gebracht. Zie je niet zo veel of helemaal niets, klik dan op 'Toon alleen: Ongelezen' Klinkt onlogisch maar het kruisje ernaast verklaart dat je die optie dan juist weg klikt en alles krijgt te zien.

Fotografen: Direct aanklikbaar en brengt je naar een scala aan soorten fotografen met allerlei statistieken. Scroll even door naar beneden want links onderin kan je ook een fotograaf zoeken door de gebruikersnaam in te vullen en krijg je een overzicht van de laatste 12 ingeschreven fotografen.

GoudAccount: Aanklikbaar en brengt je naar het overzicht verschillen in autorisaties BasisAccount en GoudAccount.

Nieuw! met rechts een pijltje voor het keuzemenu. Klik op Nieuw! en je komt uit op de pagina Nieuw!. Daarin is een overzicht van alles wat nieuw is te vinden, sinds je laatste bezoek of om terug te kijken.
Nieuwe Shout-outs: Dit toont korte berichtjes en nieuwtjes van de Admin of een Moderator die geplaatst zijn om ergens de aandacht op te vestigen zoals winnaars, Foto vd Week, LuRoDag enz.  Wil je zelf ergens aandacht voor vragen dan kun je daarvoor het forum gebruiken.
Nieuwe Forumberichten toont de berichten die aan het forum zijn toegevoegd sinds je laatste bezoek. Wil je meer zien, klik dan op Toon alleen: Ongelezen
Nieuwe Foto's toont alle foto's die geupload zijn sinds je laatste bezoek die je nog niet hebt geopend om te bekijken. Wil je meer zien, klik dan op Toon alleen: Ongelezen
Nieuwe beoordelingen toont de foto's die onlangs een beoordeling of opmerking hebben gekregen. Wil je meer zien, klik dan op Toon alleen: Ongelezen
Laatste bijdragen toont beoordelingen onder foto's en reacties op galerij en forum in detail dus met de tekst erbij. Soms is de tekst te groot en dan onvolledig in dit overzicht. Je kunt dan klikken op de titel en komt dan bij de betreffende foto terecht.
Mijn nieuwsfeed. Wanneer je een fotograaf volgt, komen daar de updates in te staan als die fotograaf actief is geweest.

Dan gaan we helemaal naar beneden, de zogeheten Footer waar we aan de linkerkant met onze sponsoren beginnen, die telkens weer voor mooie prijzen zorgen. De logo's zijn aanklikbaar en brengen je direct naar hun website.
De handige linkjes: Hieronder weer een verwijzing naar de Helpdesk, Kennisbank en GoudAccount. daaronder vinden we linkjes die naar websites van derden verwijzen maar geen direct verband met LuroFoto hebben.
Social Media spreekt voor zich, aanklikbaar.
De gradatiebalk is niet aanklikbaar maar geeft je inzicht in de afstelling van het contrast van jouw beeldscherm(en).

Onder de gradatiebalk zijn nog enkele, aanklikbare, linkjes die van pas kunnen komen.
Contact: Het opent een formulier die na invullen en verzenden, zonder tussenkomst van moderatoren, rechtstreeks bij het beheer terecht komt.
Algemene Voorwaarden: voor degenen die ze (nog eens) willen lezen en niet in de kennisbank willen zoeken (wat overigens heel eenvoudig gaat)
Privacybeleid: Hierin wordt het privacybeleid uitgelegd na aanklikken
Help: Klik hierop en je komt in een andere pagina terecht waarin beknopt de volgende onderwerpen worden uitgelegd: Smileys, BBCodes, Gebruik van cookies, Algemene Voorwaarden, Privacybeleid en Uploadlimieten.

 

 

 

Artikel details

Artikel ID:
28
Datum toegevoegd:
18-01-2021 10:50:32
Aantal bekeken:
455
Beoordeling (Stemmen):
(2)

Gerelateerde artikelen