LuRoFoto

Hallo,
Je bent aanbeland op een fotoforum waar fotografen elkaar ontmoeten en elkaars foto's beoordelen.
Wil jij deel uitmaken van deze community en kennis vergaren en delen? Schrijf je dan nu gratis in!

  • AUB, haal tijdens het uploaden bij de titel de bestandsnaam weg en zet er een passende titel in. Alvast hartelijk dank!
  • Op LuRoFoto worden foto's kritisch bekeken en beoordeeld en zo nodig voorzien van verbetertips. Dit wordt te allen tijde door de ontvanger gewaardeerd.
    Denk er ook aan dat, na of rond elke upload van jou, je tenminste drie foto's van andere fotografen beoordeelt.
Foto van de Week 44-2020 Foto van het 3e kwartaal Winnaar Wedstrijd 23-2020Voltooide Opdrachtfoto 23-2020
Herfstblaadjes
Rob Fruman

Herfstblaadjes

met tegenlicht van de zon komen de herfstkleuren mooi tevoorschijn
Locatie en datum Foto
thuis 11 oktober 2020
Toegepaste nabewerking
uitsnede
Mag door medefotografen aangepast worden
  1. Nee
Sorry Rob, ik vind deze foto niet heel goed doordat ik vind dat de tak niet helemaal goed loskomt van de achtergrond en daardoor erg rommelig overkomt. Wel vallen de bladeren mooi in het licht en zijn de kleuren prima.
 
Het doorschijnende effect op de herfstbladeren komt niet uit de verf tegen de lichte en drukke achtergond. De takken onderin leiden erg af.
 
Marco en Ron .de situatie was zoals het was.....en alle herfstkleuren zaten er juist in. Ik zal in photoshop eens kijken of er iets mee kan veranderen.

Moderatorbericht: @Rob Fruman , door een @ voor de namen te zetten krijgen de personen die je aanspreekt direct een bericht, niet iedereen kijkt alle beoordeelde foto's terug.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
de situatie was zoals het was
Dat is dan juist de kracht van de opdracht: als de situatie is zoals het is en je kunt daar niets aan veranderen en je ziet dat het niet sterk overkomt, dan laat je de situatie voor wat het is en zoekt naar een andere situatie. In de opdracht is het juist de bedoeling om met minder geen genoegen te nemen en je bewust te zijn van waar je mee bezig bent.
Dit staat o.a. in de doelstelling van de opdracht:
De opdracht heeft tot doel een ieder bewuster te maken van zijn/haar eigen camera, fotografeergewoonten en kijkgedrag en daar zo nodig in bij te stellen!
 
Helemaal gelijk Lucreatie, dit is geen excuus, maar foto's maken doe je op een moment en is er niet altijd alle tijd voor (die ik nog steeds tekort kom ) en leer nog steeds op mijn leefijd......
Het beste is trouwens om helemaal in je "uppie " op pad te gaan........
 
Soms is een beetje naar links of rechts voor achter onder omhoog al genoeg om een heel ander beeld te krijgen. Dat kost wel tijd, dat is waar en in je eentje neem je die tijd gemakkelijker dan als je wandelgenoot hoeftrappelend staat te wachten tot je klaar bent. Ik wandel graag met mijn lief maar fotografeer in mijn uppie ;)
 
en is er niet altijd alle tijd voor
Maar dat is nou juist de bedoeling van de opdracht: Neem je tijd om alles goed uit te kienen; onderwerp, compositie, instellingen enz.
Het is trouwens sowieso beter om de tijd te nemen bij fotografie. Een spontane foto belandt 9 van de 10 keer in het familie-album of zou daarin thuis horen.
 
Rob Fruman Prachtig licht in deze herfstopname van de bladeren prima van kleur scherpte en compositie Groet Arno
 

Foto informatie

Categorie
Opdracht 24 Herfstkleuren
Fotograaf is
Rob Fruman
Uploaddatum en tijdstip
Aantal keer bekeken
75
Aantal beoordelingen
8
Waardering
2,00 ster(ren) 1 waarderingen

EXIF-gegevens

Camera
SAMSUNG NX30
Diafragma
ƒ/5.6
Brandpuntsafstand
20,0 mm
Belichtingstijd
1/320
ISO
100
Bestandsnaam
sized_SAM_0125-1.jpg
Bestandsgrootte
612,1 KB
Datum opname
zo, 11 oktober 2020 9:43 AM
Afmetingen
1024px x 1280px

Deel deze foto in:

Bovenaan Onderaan