• Op LuRoFoto worden foto's kritisch bekeken en beoordeeld en zo nodig voorzien van verbetertips. Dit wordt te allen tijde door de ontvanger gewaardeerd.
    Denk er ook aan dat, na of rond elke upload van jou, je tenminste drie foto's van andere fotografen beoordeelt.
Foto van de Week 33-2020 Foto van het 2e kwartaal Winnaar Wedstrijd 23-2020Voltooide Opdrachtfoto 23-2020
Hier zit een 'dode' pixel
Lieve heerbeestje
Anton

Lieve heerbeestje

Lieve heerbeestje gespot
Locatie en datum Foto
3-07-2020 natuurgebied Stoutenburg
Mag door medefotografen aangepast worden
Nee
Mag Foto van de Week worden
Nee
Geslaagde macro. Ik denk wel dat het optimale scherptepunt net achter de kop ligt.
Je maakt het je ook niet makkelijk met F5. Denk dat nog wat grotere scherptediepte had gekregen bij iets meer diafragmeren (naar 8 bijv of 11).
 
Anton Voor mij een pracht opname zo van deze LHB mooi van kleur prima scherpte en compositie Groet Arno
 
ARNOWEL zei:
prima scherpte
@ARNOWEL, ik vraag me af of je de foto's hier op LuRo met een smartphone bekijkt want ik zie regelmatig dat je een foto prima van scherpte vindt, terwijl er geen scherpte is of op de verkeerde plek zit zoals ook met deze foto het geval is. Daarbij is de foto ook niet goed belicht, dat kan je zien aan het wit, dat totaal geen doortekening heeft.
De foto vertoont verder een behoorlijke ruis. Anton, heb je wellicht flink gesneden om het Lieveheersbeestje dichter bij te krijgen?
 
Lucreatie Ik bekijk nooit foto's op een smartphone, deze foto is voor mij prima scherp dat die niet op een bepaalde plek niet de optimale scherpte heeft dat is een ander geval. Jodek heeft dat al verwoord dan hoef ik dat nog niet nogmaals te doen. Ik beoordeel de foto's zoals ik ze zie op mijn scherm en geef daar mij mening over en ga niet op ieder onvolkomenheden in de foto aanmerking maken want dat ziet de fotograaf zelf ook wel.
Groet Arno
 
Lucreatie: zei:
terwijl er geen scherpte is of op de verkeerde plek zit zoals ook met deze foto het geval is. Daarbij is de foto ook niet goed belicht, dat kan je zien aan het wit, dat totaal geen doortekening heeft.
De foto vertoont verder een behoorlijke ruis. Anton, heb je wellicht flink gesneden om het Lieveheersbeestje dichter bij te krijgen?
Ja als je dat leest wordt je er niet echt vrolijk van. Ik kreeg laatst nog een reactie op deze foto en dat was zeker niet zo negatief Lucreatie en dat ging ook over de scherpte. De foto is gemaakt met een 40-150 mm lens met een tussenring van 16 mm.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Het is hier een leersite en Lucreatie heeft hier een punt te pakken, als ik overal ga zeggen prachtig en top, leert de fotograaf niets. Er had bijvoorbeeld ook gezegd kunnen worden: De scherpte is genoemd, maar de kleur en compo zijn prima.
Mijn advies? Haal te tussenring eens weg, maak dan eens opnieuw zo'n foto en voer een crop uit.
De realiteit leert dat zo'n tussenring je foto echt niet beter maakt, je belazerd alleen je camera een beetje. Ze heeft niet gezegd dat de foto slecht is, maar dat debscherpte niet goed ligt, dus voel je niet aangevallen, dit is om je te helpen de perfecte foto te maken.
 
Laatst bewerkt:
Ik snap het helemaal Marco. Ik heb alleen mijn teleurstelling geuit omdat ik van meerdere kanten een positieve reactie kreeg op deze foto en dacht ik bij mezelf dat ik hem hier wel kon plaatsen. Zoveel mensen zoveel meningen en die neem ik mee ter lering en vermaak.
 
Ik snap het helemaal Marco. Ik heb alleen mijn teleurstelling geuit omdat ik van meerdere kanten een positieve reactie kreeg op deze foto en dacht ik bij mezelf dat ik hem hier wel kon plaatsen. Zoveel mensen zoveel meningen en die neem ik mee ter lering en vermaak.
Beter de harde waarheid, ik ga ook wel eens nat als ik het niet goed gedaan heb, balen, maar geheel terecht. Gewoon doorgaan, het komt vanzelf :)
 
zeker niet zo negatief Lucreatie
jammer dat je het zo ziet Anton want het is op LuRoFoto niet toegestaan zich negatief te uiten. We doen aan opbouwende kritieken met het doel er iets van te leren. We zitten hier allemaal onbaatzuchtig elkaar te helpen om beter te worden. Ik kan ook roepen dat het prachtig en machtig mooi en scherp tot op het bot is en dat de belichting volledig goed is maar ben jij er dan mee geholpen?
Je tweede upload bewijst dat je eerste niet zo goed is als dat anderen schrijven of als je zelf wellicht had gedacht. Zonder mijn opbouwende kritiek had je die tweede upload niet gedaan dus ik vind het goed. Er zijn misschien ook wel mensen met minder kennis actief, die wél op hun smartphone kijken en beoordelen of misschien wel mensen die alles mooi en prachtig vinden in de hoop dat ze ook (veel) egostrelende reacties krijgen.
Bovenin staan twee dingen:
1. LuRoFoto: Virtuele fotoclub voor de veeleisende, (zelf)kritische en leergierige fotograaf
2. Op LuRoFoto worden foto's zo kritisch mogelijk beoordeeld en zo nodig voorzien van verbetertips. Dit wordt te allen tijde door de ontvanger gewaardeerd.
 
Laatst bewerkt:
ARNOWEL zei:
ga niet op ieder onvolkomenheden in de foto aanmerking maken want dat ziet de fotograaf zelf ook wel.
Dat weet je niet zeker Arno want je hebt het niet gevraagd. Soms ziet een fotograaf onvolkomenheden niet op de eigen foto. Het zou juist fijn zijn om er wel op in te gaan want daar kan men alleen maar van leren zoals dat hier op LuRo de bedoeling is. Als ik alle onvolkomenheden op mijn foto's zou zien, zou ik nooit meer een foto uploaden. Het is juist fijn dat anderen hier met je meekijken en dingen zien die mogelijk aan je eigen aandacht zijn ontglipt, en je er dan op wijzen zodat je het kunt verbeteren. Tenzij je niet wil dat anderen beter worden??? (is een vraag, geen aanname).
 

Foto-informatie

Categorie
Macro|Insecten|Spinnen
Geplaatst door
Anton
Datum plaatsing
Aantal keer bekeken
218
Reactie aantal
17
Waardering
0.00 ster(ren) 0 waarderingen

EXIF gegevens

Apparaat
OLYMPUS IMAGING CORP. E-M10
Opening
ƒ/5
Brandpuntsafstand
89.0 mm
Belichtingstijd
1/200
ISO
640
Flash
Auto, niet afgegaan
Bestandsnaam
P7034905_.jpg
Bestandsgrootte
3.2 MB
Datum genomen
vr, 03 juli 2020 10:31 AM
Dimensies
1994px x 2495px

Deel deze foto

Bovenaan Onderaan