• Beste bezoeker,

  Let op bij inschrijving: Gebruik je een gmailaccount of hotmailaccount etc, controleer dan je spam map!


  Wij jij je inschrijven bij LuRoFoto? Dan is onderstaande belangrijk om te weten:

  1. Je staat open voor verbeteringen in je werk en bent bereid anderen bij hun foto's verbetertips te geven indien nodig.
  Je bent niet snel op je teentjes getrapt wanneer jouw foto niet alleen maar mooi en prachtig gevonden wordt. Je komt hier immers om nóg beter te worden en nóg anders naar je eigen (én andermans) werk te gaan kijken.
  Je wordt daarbij geholpen door de medefotografen.
  Wil je alleen maar jouw foto('s) etaleren en niet deelnemen aan een actieve interactie, dan is dit platform niet voor jou bedoeld.
  2. Je bezit en bent bekend met een fototoestel (spiegelreflex/systeem/brug/pocket) en weet de instellingen te vinden en je bent op de hoogte van wat instellingen kunnen teweegbrengen in je foto's.
  3. Je bent bekend met de werking van fotobewerkingsprogramma's en je bezit en gebruikt tenminste één programma.
  Voor optimale weergave van jouw foto's op ons platform ben je (zo nodig en bij voorkeur) bereid BDSizer (voor Windows, kosteloos) of IDSizer (voor MAC, klein éénmalig aankoopbedrag) in te zetten. (geen must)
  4. Je hebt een PC/MAC desktop of laptop tot je beschikking. Dit vanwege het op juistheid kunnen beoordelen van foto's en de bewerkings/comprimeerprogramma's die op een tablet en smartphone niet voldoende zijn.
  5. Je voldoet aan bovengenoemde criteria en je gaat akkoord met A L L E voorwaarden en belooft deze te respecteren.
 • Vergeet niet rondom elke upload op de Galerij minimaal drie andere foto's te beoordelen! Meer mag altijd!
  Het beoordelen van foto's is op LuRoFoto vanzelfsprekend. Telkens hiervoor bedanken is niet nodig!
Foto van de Week 43-2021 Foto van het 3e kwartaal 2021 Winnaar Wedstrijd 29-2021Voltooide Opdrachtfoto 28-2021

Stemmen LuRoDag-Opdracht (oogcontact) en Wedstrijd (Palen)

Hallo LuRoFotograaf
Let op! Een stem op een foto geven is NIET hetzelfde als een foto beoordelen.
Je kunt nu stemmen op de beste|mooiste Opdrachtfoto van de afgelopen LuRoDag
Klik HIER
Open de thumbnail en geef de foto('s) van jouw keuze het aantal sterren dat jij vindt dat de foto moet hebben. Je kunt desgewenst alle foto's een cijfer geven.
Tevens kun je stemmen op de beste/mooiste Foto van de wedstrijd: Palen. Geef daartoe alle foto's die je mooi/goed vindt, een cijfer.
Klik HIER

Dit kan nog:
Stemmen op de Wedstrijd en LuRoDag-Opdrachtl is gesloten
Met de "Noorderzon" vertrokken, Week 13-2021
R

Met de "Noorderzon" vertrokken, Week 13-2021

De meeste huizen die verlaten waren toonden aan dat er een behoorlijke som geld was betaald door de overheid om de mensen weg te krijgen......en lieten veel achter. Deze koelkast was n.l. nog gevuld.
Eerste bezoek aan Doel, later nog een paar keer geweest.
Locatie en datum Foto
Doel Belgie 1 nov. 2009
Toegepaste nabewerking
In photoshop horizontaal recht gezet. Uitsnede gemaakt 16x9 en in pseudo RAW aanpassing met nevel en kleurruis en nog iets verscherpt.
Hoi Rob,
Ja het is wel een beetje raar zo als het daar allemaal gegaan is,
toch schijnen er nog mensen te wonen, althans de laatste keer dat ik er was , 2015 in ieder geval wel.
Maar wel leuk om daar wat rond te struinen,
de verlatenheid en desolate toestand heb je hier goed weergegeven.

Groeten Willem.
 
Dit is al heel erg trashy. Zonde. na de oorspronkelijke bewoners zijn er anderen geweest die deze rommel hebben achtergelaten. Dat maakt het voor een echte UrbExfoto niet echt fraai. Ik weet niet wat er rechts allemaal nog is maar de koelkast niet in beeld en meer naar rechts zou dan toch wel mijn voorkeur hebben gehad voor een betere compositie. Een halve bank is ook zo wat. UrbEx leent zich overigens uitstekend voor HDR en/of zwartwit.
 
R
@Lucreatie bij deze even een opmerking betreffende jouw reactie. Dat kleur misschien beter in zwart) wit moet bij urbex, kan ik volgen. Echter dat na de oorspronkelijke bewoners er anderen in hebben gewoond klopt niet. Niert iedereen ging tegelijk weg en er wonen er nog steeds.... Ik heb nog de serie nagekeken en had toen ook nog wat foto's gemaakt in hetzelfde huis van de achtergebleven spulletjes van de kinderen en schoolartikelen enz. De opname was zoals het was.
 
Rob, hier een filmpje met een huis dat verlaten is door de bewoners. Vrijwel alle verlaten huizen zien er ongeveer zo uit. Als ze eruit zien zoals in jouw foto, dan hebben er daklozen in gezeten na het vertrek van de bewoners. Als jij er binnen kunt komen, kunnen daklozen dat ook natuurlijk.

View: https://www.youtube.com/watch?v=Y8r2mQcPzow
 
Rob Fruman Stil en verlaten het is alleen verboden de huisjes te betreden er wonen nog klein aantal mensen fraai in beeld gebracht deze koelkast zeker passend in kleur Groet Arno
 
R
@Lucreatie dank voor het filmpje, echter zie ik hier een voor mij een totaal ander beeld......de woning ziet er nog heel netjes uit. kijk maar eens in de koelkast van mijn foto ,was wel in 2009 ,toen e.e.a. door protesten enz. er nog veel bewoners waren gebleven. Toen kon ik nog bijv. via een trapje zolders bekijken en zie telkens hetzelfde..... allemaal rommel enz. Op 31 december 2007 waren dit er nog 359, op 31 december 2010 nog slechts 188 inwoners en in 2013 nog 28.......Ik ga nog verder "snuffelen" in mijn foto archief, wordt vervolgt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Het maakt niet uit wanneer het was. Ik volg Doel en foto's daarvan al sinds 2006/2007 en de foto's die ik toen zag waren te vergelijken met wat er in het filmpje te zien is. Wanneer het er van binnen uitziet zoals bij jouw foto, dan is de woning niet alleen verlaten maar ook door daklozen getrashed.
 
R
@Lucreatie is jouw conclusie, verder heb ik geen daklozen gezien, wel veel kunstenaars
 
Je dient ingelogd te zijn om meer info
 over deze foto te kunnen bekijken

Extra informatie

Akkoord Foto van de Week
 1. Ja

E X I F

Camera
Panasonic DMC-FZ38
Diafragma
ƒ/3
Brandpuntsafstand
5.2 mm
Belichtingstijd
1/30 seconde(n)
ISO
320
Flitser
Uit, niet afgegaan
Bestandsnaam
P1000903-2.jpg
Bestandsgrootte
628.4 KB
Datum genomen
zo, 01 november 2009 1:56 PM
Aantal pixels
1267px x 713px
Bovenaan