• Op LuRoFoto worden foto's kritisch bekeken en beoordeeld en zo nodig voorzien van verbetertips. Dit wordt te allen tijde door de ontvanger gewaardeerd.
    Denk er ook aan dat, na of rond elke upload van jou, je tenminste drie foto's van andere fotografen beoordeelt.
Foto van de Week 33-2020 Foto van het 2e kwartaal Winnaar Wedstrijd 23-2020Voltooide Opdrachtfoto 23-2020
Met de wind in de zeilen
ARNOWEL

Met de wind in de zeilen

De Luciana werd in 1916 in Nederland gebouwd als zeilende haringlogger zonder moter. In 1928 werd het schip aan Zweden verkocht en voer het tot ver in de zeventiger jaren als vrachtschip in de Scandinavische wateren. Sinds 1982 is het in gebruik als zeilend trainingsschip met hulpmoter.
Locatie en datum Foto
Noordzee 28 07 2020
Toegepaste nabewerking
Nikon
Mag door medefotografen aangepast worden
Ja
Mag Foto van de Week worden
Ja
Mooie compositie en fraaie kleuren heerlijk de wind in de zeilen daar krijg ik altijd een speciaal gevoel bij.
 
Goede compositie met mooie kleuren. De scherpte vind ik niet optimaal. Ik heb een aanzienlijk aantal foto's van schepen op zee bekeken en op geen één heb ik zo'n onregelmatige horizon gezien als op deze foto behlve bij ééntje waar het schip ook ogenschijnlijk half onder water leek te verdwijnen. Ik vraag me dan ook serieus af, of er iets mee gedaan is.
 
Lucreatie Normaal bewerkt alleen door de warme opstijgende lucht kun je dit soort effecten in een foto krijgen wanneer de zon hoog aan de hemel staat Groet Arno
 
Toegepaste nabewerking: Nikon
Normaal bewerkt
Nu is er een mogelijkheid dat hier nog fotografen komen die niet veel van bewerken weten en eerlijk gezegd ken zelfs ik de toegepaste nabewerking Nikon niet en weet ik niet wat jouw definitie van normaal bewerkt is. Ik lees liever wát er precies gedaan is. Contrast, uitsnede, verscherpt, iets gekloond of wat voor handeling dan ook. Daar is de vraag toegepaste nabewerking ook voor bedoeld. Nikon is volgens mij een merk en geen nabewerking die iemand anders ook zou kunnen proberen.
 
Lucreatie Nikon heeft een eigen bewerkingsprogramma Nikon NX View en Nikon Capture NX welke gratis geleverd wordt bij aanschaf van een Nikon vergelijkbaar is met Adobe Lightroom. Met normaal bewerken bedoel ik gewoon contrast. uitsnede verscherpen indien nodig maar geen verdere toevoegingen in de foto of andere aanpassingen . Groet Arno
 
Misschien toch handig om de woorden contrast, uitsnede en verscherping in de toegepaste nabewerking te zetten zodat ook beginnende fotografen daar iets van kunnen opsteken maar ook handig voor de (semi) gevorderden om mee te nemen in de beoordeling. Met welk programma dat gedaan is, is minder relevant en alleen van belang als het om bepaalde filtertjes gaat zoals in CEP of SEP of Luminar. Zo worden de andere fotografen op ideeën gebracht die ze kunnen proberen, dan kunnen ze daar ook in verbeteren.
 
Lucreatie Ik moet toch wel aannemen dat iedereen niet de foto rechtstreeks uit de camera hier upload dus nabewerking is dus bij iedereen bekend met welk programma dan ook. De basis regels van nabewerken is dus bekend eventuele afwijkingen hier van is naar mijn mening relevant om te vermelden zie mijn foto's in Manipulatie Groet Arno
 
Laatst bewerkt:
Aannames zijn nooit veilig. Ik merk dat je al eerder hebt aangenomen dat iedereen bekend is met allerlei zaken. LuRo verwacht wel van een gebruiker dat deze bekend is met diafragma, sluitertijd enz maar dat is geen garantie dat het ook daadwerkelijk zo is. Je wil bovendien niet iedereen een euro moeten geven die echt (nog) niet weet wat standaard nabewerkingen zijn en voor iedereen geldt, dat wanneer je alleen 'Nikon' schrijft, het merk dus, dat niemand weet wát je daarmee gedaan hebt. Er wordt ook niet gevraagd naar het programma. Er wordt gevraagd naar de nabewerking. Een programma is geen bewerking alleen het gereedschap. Als je een kast hebt gemaakt en iemand vraagt hoe je dat gedaan hebt, zeg je dan ook alleen maar 'hamer'? Nee toch? Dan geef je toch (met plezier) aan welk hout je hebt gebruikt en dat je het op een bepaalde maat hebt gezaagd en dat je het met een bepaalde lijm nog extra hebt verstevigt enz enz. want je bent trots op je werk en vertelt er graag over! Als jij het niet relevant vindt om aan te geven wat je gedaan hebt in de nabewerking, vul dan helemaal niets in. Verlies echter niet uit het oog dat LuRo bedoeld is om kennis met elkaar te delen, hoe gering ook, om elkaar te helpen te verbeteren en dat is niet alleen het geven van tips maar ook de basis prijsgeven. Maar lees aub ook even de uitleg over hoe een foto geupload moet worden. Uitleg uploaden (<-klik) Bijna iedereen geeft aan wat er in grote lijnen aan nabewerken is gedaan en dat is ontzettend fijn want het kan zomaar het verschil maken in het eindresultaat van een foto en eventuele tips kunnen daar dan ook beter op afgestemd worden.
 
Mooi in beeld gebracht. Heel mooi dat het water op de achtergrond onscherp is. De kleurcombinatie vind ik heel goed.
 

Foto-informatie

Categorie
Vervoermiddelen
Geplaatst door
ARNOWEL
Datum plaatsing
Aantal keer bekeken
122
Reactie aantal
11
Waardering
0.00 ster(ren) 0 waarderingen

EXIF gegevens

Apparaat
NIKON CORPORATION NIKON D850
Opening
ƒ/9
Brandpuntsafstand
400.0 mm
Belichtingstijd
1/400
ISO
110
Bestandsnaam
LUCIANA cc DSC 1734_00001.jpg
Bestandsgrootte
851.8 KB
Datum genomen
di, 28 juli 2020 1:57 PM
Dimensies
1920px x 1177px

Deel deze foto

Bovenaan Onderaan