• Beste bezoeker,

  Let op bij inschrijving: Gebruik je een gmailaccount of hotmailaccount etc, controleer dan je spam map!


  Wij jij je inschrijven bij LuRoFoto? Dan is onderstaande belangrijk om te weten:

  1. Je staat open voor verbeteringen in je werk en bent bereid anderen bij hun foto's verbetertips te geven indien nodig.
  Je bent niet snel op je teentjes getrapt wanneer jouw foto niet alleen maar mooi en prachtig gevonden wordt. Je komt hier immers om nóg beter te worden en nóg anders naar je eigen (én andermans) werk te gaan kijken.
  Je wordt daarbij geholpen door de medefotografen.
  Wil je alleen maar jouw foto('s) etaleren en niet deelnemen aan een actieve interactie, dan is dit platform niet voor jou bedoeld.
  2. Je bezit en bent bekend met een fototoestel (spiegelreflex/systeem/brug/pocket) en weet de instellingen te vinden en je bent op de hoogte van wat instellingen kunnen teweegbrengen in je foto's.
  3. Je bent bekend met de werking van fotobewerkingsprogramma's en je bezit en gebruikt tenminste één programma.
  Voor optimale weergave van jouw foto's op ons platform ben je (zo nodig en bij voorkeur) bereid BDSizer (voor Windows, kosteloos) of IDSizer (voor MAC, klein éénmalig aankoopbedrag) in te zetten. (geen must)
  4. Je hebt een PC/MAC desktop of laptop tot je beschikking. Dit vanwege het op juistheid kunnen beoordelen van foto's en de bewerkings/comprimeerprogramma's die op een tablet en smartphone niet voldoende zijn.
  5. Je voldoet aan bovengenoemde criteria en je gaat akkoord met A L L E voorwaarden en belooft deze te respecteren.
 • Vergeet niet voor elke upload minimaal drie andere foto's te beoordelen! Meer mag altijd!
Foto van de Week 25-2021 Foto van het 1e kwartaal 2021 Winnaar Wedstrijd 27-2021Voltooide Opdrachtfoto 27-2021
Schloss Ehler am Rhein (D)
L

Schloss Ehler am Rhein (D)

Vorig jaar zomer (2020) gemaakt tijdens een camperreis naar Zuid Duitsland. Een liefelijke dorpje op de andere oever van de Rijn met het volkomen symmetrische Schloss in het midden.
Locatie en datum Foto
Ehler am Rhein, Duitsland gemaakt op 11 juli 2020
Toegepaste nabewerking
Bewerking weet ik niet meer. Als bewerkingen klaar zijn doe ik de RAW bestanden meestal weg.....
Prachtige wolken lucht. De gebouwen ogen niet helemaal scherp. Ik denk dat dat door het verkleinen komt. Er staan op de site wel aanwijzingen hoe je dat het beste doet.
 
L
Dank! Ja dat moet door het verkleinen komen. Het origineel is haarscherp. Ik heb en uitvergroting van alleen het Schloss en daar zijn de kleinste details zichtbaar. 🔭
 
De oeverrand is, waarschijnlijk door lens vertekening, niet helemaal recht.
Dat is eenvoudig aan te passen.
 
Lex, je schrijft dat je je RAW bestanden weggooit als je klaar bent met bewerken. Dat zou ik nooit doen, het is je bron foto. Stel je ziet later een miskleun in je bewerking, of je ziet later een betere bewerking, dan heb je het origineel niet meer om mee te werken. Deze gedachte wilde ik even delen met je.
Voor wat betreft de foto vind ik hem in eerste instantie nogal hard en contrastrijk overkomen. Ook zit er links en recht wat vertekening in de foto wat hier extra opvalt omdat je een duidelijke oeverlijn hebt die naar beide zijden wat omhoog kruipt. Je zou die in PhotoShop recht kunnen trekken. Of misschien zou ShiftN hier een uitkomst zijn om het recht te trekken, dat kan ook wel eens leuke effecten geven. ShiftN kan alleen jpg bestanden bewerken, tenminste dat was tot ruim een jaar geleden zo, misschien is dat al gewijzigd.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
L
@ernst4863 : Dank voor je commentaar. Tja, misschien is het toch wel verstandig om mijn RAW bestanden te gaan bewaren, of dan toch in ieder geval de beste... Dank voor de tip! Photoshop heb ik niet, ik gebruik Digital Photo Professional (van Canon) en daar kan dit niet in.
 
Leuke landschapsfoto waar al het nodige over is geschreven en waar ik het mee eens ben. Ik was echter verbaasd over het weggooien van de RAW bestanden, waarom?, het enige wat ik kan bedenken is dat ze nogal wat ruimte innemen maar dan nog, het is het "negatief" van de foto net zoals in de analoge periode, dan gooide je de negatieven ook niet weg als de foto's afgedrukt waren, ik deed dat niet. Ik heb een externe HD van 3 TB waar ik alle foto's naar verplaats.
 
Ik sluit ook aan. Perspectiefcorrectie is echter nog niet zo eenvoudig. op eoa manier blijft hij een buiging vertonen. Voorkeur voor dergelijke foto's is dan ook meerdere, gelijk belichte opnames te maken in portretstand en deze te stitchen tot panorama. Dan komt het er in zijn geheel wel recht uit.
 
Na de opmerkingen gelezen te hebben heeft mijn tip geen zin aangezien je geen PS gebruikt. Jammer van de vertekening, De wolkenlucht is erg mooi, al had ik toch iets groter de gebouwen in beeld genomen en minder lucht.
 
Lex Norrdhoff Pracht opname zo van Schloss Ehler am Rhein (D) in beeld gebracht prima van kleur scherpte en compositie Groet Arno
 
Je dient ingelogd te zijn om meer info
 over deze foto te kunnen bekijken

Extra informatie

Akkoord Foto van de Week
 1. Ja
Akkoord aanpassen via Forum LuRoFoto
 1. Ja

E X I F

Camera
Canon Canon EOS 600D
Diafragma
ƒ/11
Brandpuntsafstand
18.0 mm
Belichtingstijd
1/200
ISO
100
Flitser
Uit, niet afgegaan
Bestandsnaam
Schloss Ehler (Rijn)_2020.07.11.09.59.18_0698.JPG
Bestandsgrootte
2.1 MB
Datum genomen
za, 11 juli 2020 9:59 AM
Aantal pixels
5184px x 2916px
Bovenaan